وقتی حر بن یزید ریاحی حرفاهایش را زد هنگامه اذان ظهر شد هر دو گروه آماده نماز جماعت شدند. یکی از یاران امام نزد حر آمد و گفت: آیا با ما نماز میخوانید یا خود نماز میخوانید؟
حر مستاصل ماند چه بگوید؟ میدانست اگر نمازی هم قرار است مقبول باشد نماز پسر رسول الله است. میدانست که حسین کجا و حر کجا؟ حر خوب میدانست که اگر هم به حسین اقتدا کند از جانب عمر سعد به مشکل بر می خورد. اما حر جوابی نیکو داد و گفت: ما به سنت رسول الله عمل می کنیم. پیامبر خدا هرگاه دو گروه مومن هنگام نماز به هم می رسیدند می فرمودند یک امام جماعت برای هر دو گروه باشد و همه با هم نماز بخوانند که این به وحدت نزدیک تر است. لذا ما به شما اقتدا می کنیم. لبخندی بر چهره آن یار امام نشست. و نهایت آن شد که می دانیم. *
-----
اما امروزه در همین ارض کرب و بلا در همین صحن زیبا و ملکوتی حسین بن علی (ع) دو گروه مومن جدا می شوند و هر گروه امام خود را دارند. و باید حواس خود را شش دانگ به بلندگو ها بدهی که الان کدام رکوع و سجود برای گروه توست به جایی که به نماز بیندیشی!!!!!!
(و بگذرم از آنچه بعد از نماز رخ میدهد از رفتار مردم با امام جماعتشان که نمیدانم چه معنا و لزومی دارد!!!!!!!)
هر روز با خود می اندیشیدم که چرا اینگونه است؟ واقعا نمی شود در این مکان همه به یک امام اقتدا کنند؟ چرا تفرقه؟ چرا جدایی؟ آن هم در چنین مکانی؟!!
از هرکس سوال کردم و دلیل خواستم همه ابتدا دلیلی می آوردند که خودشان هم قبول نداشتند بعد با اندوهی سرشان را پایین می انداختند و ترجیح می دادند نمازهایشان را در حرم حضرت عباس (س) بخوانند و با دلی شکسته از صحن اباعبدالله که گفته می شود نماز در آنجا حتما مقبول است خارج می شدند.
آیا نمیشد یک روز آقای کربلایی ... نماز بخواند روزی حاج آقا سید ... ؟ یا حتی نماز صبح را او بخواند ظهر را دیگری و مغرب را دوباره فلانی؟
چه حکمتیست در امام جماعت شدن چه ثوابی است در اینگونه نماز خواندن که هیچ کدام به فکرشان نرسیده که چنین کنند؟
هر روز هنگامه نماز دلم می شکست میگرفت و میگفتم چه چیزی عوض شده است از آن زمان تا الان که با افتخار میگوییم ما اهل کوفه نیستیم!!!؟
دلمان را به کدامین دین و اعتقاد و عمل و ایمانمان خوش کرده ایم؟!!!!
------------------
* نتوانستم سندی برای این سخن پیامبر ص پیدا کنم البته بسیار ناچیز گشتم.
اما حتی اگر سندی هم پیدا نشود به نظرم اینگونه نماز جماعت خواندن لزومی ندارد.
.: Weblog Themes By Pichak :.